Sociaal

Facebook LinkedIn YouTube social icon red 48px

Gegevens_top

Taalschakelaar

Breadcrumbs

Elektrische systemen in de voedsel- en drankindustrie

Gebruiker beoordeling: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

INTRODUCTIE

Over de hele wereld is de voedselproductie regionaal bevoegdheid.

De voedingsindustrie moet zich aan strikte gezondheidsvoorschriften houden. Industriële apparatuur moet zijn ontworpen om bestand te zijn tegen corrosie, regelmatige hogedruk reinigingen en een ontwerp dat de nesting en groei van bacteriën voorkomt. De gebruikte onderdelen moeten ook in overeenstemming zijn met  Cleaning-in-Place (CIP) en Sterilisatie-in-Place (SIP) behandelingen.

MOLEX, TOLOMATIC en SMAC hebben oplossingen die inzetbaar zijn in het hele voedingsproces en die voldoen aan de specifieke eisen van de Belgische voedingsindustrie.

Onze elektrische oplossingen voor de voedingsindustrie:

1.TOLOMATIC is een erkende fabrikant van elektrische lineaire actuatoren met bijbehorende encoders.

De belangrijkste voordelen van TOLOMATIC elektrische cilinders voor de voedingsindustrie zijn:

De ERD is een elektrische stangcinlinder met ACME-moer of gerolde kogelomloopspindel. Hij is specifiek ontworpen als een alternatief voor pneumatische cilinders en daarom verkrijgbaar tegen een concurrerende prijs. Het past gemakkelijk in elk automatiseringsproject met een maximale slag van 610 mm. De cilinder wordt aangedreven door een stappenmotor of servomotor en biedt een lineaire kracht tot 35.000N.

TOLOMATIC is een erkende fabrikant van elektrische lineaire actuatoren met bijbehorende encoders.

De belangrijkste voordelen van TOLOMATIC elektrische cilinders voor de voedingsindustrie zijn:

  • Een ontwerp dat de groei van bacteriën voorkomt.
  • Oneindige positionering met hoge precisie en perfecte herhaalbaarheid.
  • Vereenvoudigt het ontwerp van de machine.
  • Roestvrijstalen ontwerp bestand tegen corrosie.
  • IP69K-bescherming.
  • CIP & SIP bestand.
  • Energiebesparing.

Focus: ERD product

De ERD is een elektrische stangcilinder met ACME-moer of kogelomloopmoer. Hij is specifiek ontworpen als een alternatief voor pneumatische cilinders en daarom verkrijgbaar tegen een concurrerende prijs. Het past gemakkelijk in elk automatiseringsproject met een maximale slag van 300 mm. De cilinder wordt aangedreven door een stappenmotor controller ACS.

 2. MOLEX® is een van de grootste producenten van connectiesystemen wereldwijd, en is gespecialiseerd in het leveren van innovatieve productoplossingen. Het productaanbod omvat draad-naar-draad-, draad-naar-board- en board-naar-boardconnectoren, ongecodeerde aansluitklemmen, contactdozen, verlichting en toepassingsgereedschappen. Het handelsmerk BRAD van Molex heeft I/O en Netwerk componenten speciaal ontworpen om optimale werkveiligheid en prestaties te garanderen in veeleisende omgevingen, zoals deze van de voedingsmiddelenindustrie.

3. SMAC is een toonaangevende fabrikant van precisie programmeerbare elektrische actuatoren op basis van moving coil-technologie. Deze actuatoren zijn uniek omdat kracht, positie en snelheid volledig programmeerbaar zijn. SMAC elektrische actuatoren zijn ontworpen om te presteren bij uitzonderlijk hoge snelheden of zeer lage snelheden en met micro nauwkeurigheid. De gepatenteerde Soft-Land ™-functie koppelt een extreem hoge snelheid aan een nauwkeurige positionering waarbij het product zacht wordt verplaatst.    Deze actuatoren maken verplaatsingen mogelijk van enkele millimeters tot 250 mm met een hoge precisie van minder dan 1 micron. Door middel van een motor en bijbehorende encoder kan de lineaire verplaatsing worden gecombineerd met een roterende beweging van de as.

LDA, solutions for life

LDA specialiseert zich al meer dan 50 jaar in industriële automatisatie. LDA biedt een breed productgamma in pneumatiek, elektromechanische aandrijfsystemen, schokdemping, trilling demping, industriële connectiviteit en netwerken aan in België en Luxemburg. LDA is gespecialiseerd in niche markten, onze aanzienlijke technische expertise waarborgt onze klanten de meest performante oplossing . Raadpleeg onze technische catalogus.

Groen

Wilt u geïnformeerd worden door onze specialisten, bel dan +32 (0)2-266 13 13
www.LDA.be - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Groen

 Hoge Buizen 53
1980 Eppegem
België

lda

Knop 1 (NL)

Knop 2 (NL)