Sociaal

Facebook LinkedIn YouTube social icon red 48px

Gegevens_top

Taalschakelaar

Breadcrumbs

GASVEREN een introductie

Gebruiker beoordeling: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In de loop der jaren is LDA een referentie geworden op de Belgisch-Luxemburgse markt voor de toelevering van Industriële gasveren.
Ons uitgebreid assortiment trek en druk gasveren is uit voorraad leverbaar en omvat alle mogelijke afmetingen, zowel in staal als in RVS.
De slaglengte varieert van 20 mm tot meer dan 1 meter, bij stang diameters van 4 mm tot 30 mm.
Afhankelijk van het gekozen model varieert de trek- of drukkracht van slechts 10 N tot maar liefst 10.000 N.

LDA biedt u professioneel technisch advies en helpt u met de ideale plaatsing van uw gasveer. Onze jarenlange ervaring staat borg voor het correct berekenen van de juiste gasveer voor uw toepassing.
Tal van speciale uitvoeringen zijn leverbaar op aanvraag, zoals gasveren met instelbare hoogte, schokdempers en stikstof veren voor zware toepassingen. Ook alle denkbare bevestigingen en bijpassende accessoires zijn ter beschikking.

 
acces 

 

 gs

Gasveren types

De Lift gasveer is de meest bekende gasveer. Dit type van gasveer wordt gebruikt als een tegengewicht en een snelheidsregelaar. Zij voldoen aan de hoogste wereldnormen inzake optillen, balanceren, laten zakken, kantelen en afremmen van deksels en kleppen.
De Gastrekveer: Het werkingsprincipe van een gastrekveer is tegengesteld aan deze van de Lift gasdrukveer. Een Lift gasdrukveer duwt steeds de zuigerstang naar buiten, daar waar een GT-lift gastrekveer steeds zijn eigen probeert te comprimeren.
De Roestvrije stalen gasveer: Een uitgebreid gamma van roestvrij stalen gasveren is beschikbaar voor de types Lift, Stoplift en Gastrekveer. Deze gasveren werden ontwikkeld voor toepassingen in de buitenlucht zoals de marine industrie en voor toepassingen waar een hoge graad van hygiëne en reinheid noodzakelijk is (zoals in de voedingsindustrie). 
Verkrijgbaar in RVS 304 en RVS 316.

 

 

De Stoplift gasveer heeft een speciale interne structuur wat hem een variabele positie verschaft in de toepassing.
Op de toepassingen waar gebruik gemaakt wordt van een Stoplift is men in staat om de gasveer in elke gewenste positie te laten stoppen.
De gasveer zal niet bewegen alvorens er een bijkomende kracht op uitgeoefend wordt.

De STEP-STOP gasveer met stopplaatsen in vaste stappen. Deze gasveer stopt op vooraf vast ingestelde plaatsen.
Afsluitkleppen kunnen zo in een door de klant vastgelegde hoeken gestopt worden. Groeven worden dan aangebracht binnenin de gasveerbuis waardoor de gasveer automatisch stopt.

De Lift & Lock gasveer met eind stop, Dit is een gewone lift gasveer met een extra einde stop blokkering. Afhankelijk van het type is de blokkering mogelijk in uitgeschoven, ingeschoven of in beide posities.

De Gasveer voor zware lasten. Deze gasveer kan  lasten van 740 kg tot 5 ton dragen en wordt vooral gebruikt in machines voor  zware industrie.

 
 gsss

Download hier een gasveren berekeningsblad   –   Download hier een gasveren aanvraag formulier

Groen

Wilt u geïnformeerd worden door onze specialisten bel dan 02-266 13 13 of
www.LDA.be - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.?

Groen

 

Hoge Buizen 53
1980 Eppegem
België

lda

Knop 1 (NL)

Knop 2 (NL)