Sociaal

Facebook LinkedIn YouTube social icon red 48px

Gegevens_top

Taalschakelaar

Breadcrumbs

LDA oplossingen voor trein - tram - bus

Gebruiker beoordeling: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
BannerIndustrySnapshot

LDA oplossingen voor trein - tram - bus

LDA is de exclusieve verdeler in België en Luxemburg van verschillende onderdelen die gebruikt worden in het openbaar vervoer, alsook in assemblage- en onderhoudshallen. Dit zijn beproefde oplossingen in gebruik bij vele klanten wereldwijd. In deze industry snapshot vindt u een overzicht van onze oplossingen voor het rollend materieel, assemblage- en onderhoudshallen.

Rollend materieel:

Toepassingen:


Remmen, zandstrooier, wielsmering en luchtvering

Koppelingen, besturingselementen voor deuren, schakelkasten, motorregeleenheden en stroomonderbrekers, compressoren, koelsystemen en WC aansturing

Pantografen en tyfoons (trein toeters)


Merken en producten:Bimba Intellisense voor preventief pneumatisch onderhoud op cilinders

MAC Valves pneumatische ventielen

PHD cilinders

Een uitgebreid aanbod van vloeistof ventielen

Molex heavy duty connectors (tot IP69K)

Firestone luchtbalgen

Enidine en Jarret schokdempers en kabelveren (trillingsdemping)

Assemblage- en onderhoudshallen:

Toepassingen:

Veiligheidsafdichting werkputten

Pneumatisch of electrisch gereedschap

Portaalkranen

Einde spoor schokdempers

Zware lasten tillen met elektrische actuatoren

Merken en producten:

MAC Valves pneumatische ventielen

Pronal opblaasbare veiligheidskussens

ITT Enidine en Jarret schokdempers

Molex connectoren en kabels

Tolomatic elektrische actuatoren

Alle pneumatische accessoires (manometers, slangen, pistolen, ...)

Rollend materieel:

LDA Train solutions

Ventielen voor zandstrooiers: Indien nodig wordt er zand op de rails gestrooid om de wrijving tussen de wielen en de rails te vergroten. MAC Valves ventielen zijn bestand tegen vervuiling en hebben een consistente reactietijd binnen een breed temperatuurbereik. Onze ventielen garanderen een uiterst lange levensduur.

Hoofdremmen en parkeerremmen: Pneumatische remmen op treinen bestaan uit verschillende ventielen die samen als een veiligheidsventiel werken. Dit voorkomt dat de wielen doorslippen wanneer de trein versnelt of vertraagt. MAC Valves heeft verschillende oplossingen hiervoor. Daarnaast kunnen de compressoren voor de remmen geïsoleerd worden tegen trillingen en schokken door gebruik te maken van ITT Enidine kabelveren (wire ropes). De wire ropes bieden een hoge duurzaamheid en zijn roestvrij.

Smering van de wielen: MAC Valves ventielen worden gebruikt voor de smering van de wielen, maar kijk gerust ook eens naar ons ruime aanbod van vloeistofventielen.

 

Luchtvering: Samen met onze partners Firestone en MAC Valves, biedt LDA “drop in” vervangingen voor luchtveersystemen op openbaar transport. Het kantelmechanisme van bussen haalt ook voordeel uit kwaliteitsluchtbalgen en pneumatische ventielen.

Koppelingen: Vaak wordt de mechanische koppeling tussen treinstellen vervangen door een pneumatische koppeling. Dit is een perfecte toepassing voor de pneumatische ventielen van MAC Valves. De elektrische zijde wordt verzorgd door Molex Westec connectoren. Jarret schokdempers van ITT Enidine worden gebruikt als noodschokdempers voor de technische aansluiting en koppeling tussen oudere treinstellen.

 

Besturingsmechanisme voor deuren: Voor de pneumatisch bediende deuren die men terugvindt op alle soorten openbaar vervoer, heeft LDA oplossingen. Zowel MAC Valves als PHD zijn geïnstalleerd op treinstellen, zij zijn goedgekeurd door verschillende Europese- en internationale klanten voor zowel de bediening van de deuren als de automatische trappen.             
Onze cilinders kunnen nu ook voorzien worden van Bimba Intellisense units voor preventief onderhoud, waarbij een sensor aangeeft wanneer een cilinder bijna defect is. Dit is vooral interessant voor kritische toepassingen zodat defecten tijdig vermeden kunnen worden.

Schakelkasten: Schakelaars in zowel diesel als elektrische locomotieven worden pneumatisch aangestuurd. MAC Valves ventielen zijn gekend voor hun hoge snelheid, nauwkeurigheid en hun lange levensduur.

WC aansturing: Maak het onderhoud van de WC’s gemakkelijker en meer betrouwbaar door MAC Valves te gebruiken voor het onder druk houden van de watertank, het reinigen, het aansturen van de sequentie van het doorspoelen en het openen en sluiten van de afvoer. MAC Valves ventielen zijn universele, druk onafhankelijke ventielen en werken even goed onder druk als in vacuüm.

Koelsystemen: Pneumatisch bediende cilinders worden gebruikt om de temperatuur in de machinekamer en in de motor zelf te regelen. MAC Valves heeft de juiste ventielen hiervoor, PHD en Bimba leveren de kwaliteitscilinders. Oplossingen voor pneumatisch bediende ruitenwissers en spiegels zijn eveneens voorhanden.

Elektrische kasten: ITT Enidine snelheidsregelaars worden gebruikt op elektrische kasten in treinen. ITT Enidine levert ook schokdempers voor stroomonderbrekers. ECU’s worden typisch geïsoleerd tegen trillingen met ITT Enidine wire ropes.

Pantografen: MAC Valves proportionele ventielen en Firestone luchtbalgen worden meer en meer standaard gebruikt in pantografen.

Tyfoons (trein toeters): Dit is een kritische toepassing die continu operationeel moet zijn. MAC Valves is gespecifiëerd bij verschillende spoorwegmaatschappijen wereldwijd als de “Go to” leverancier van ventielen die lang meegaan.


Assemblage- en onderhoudshallen:

LDA en onze partner Pronal hebben een veiligheidsoplossing ontwikkeld voor de assemblage en het onderhoud van rollend materieel. Opblaasbare veiligheidskussens dekken de open delen van de werkputten toe, zodat het onderhoudspersoneel geen gevaar loopt om in de werkput te vallen wanneer men rond de stellen beweegt.

Pronal en LDA hebben ook een oplossing ontwikkeld voor werken die aan de bovenzijde van de stellen moeten gebeuren. Opblaasbare veiligheidskussens dekken de ruimte tussen de werkplatforms en het treinstel toe zodat geen gereedschap naar beneden kan vallen. Het personeel op de begane grond is dus optimaal beschermd. LDA levert niet alleen de opblaasbare kussens, maar maakt ook de pneumatische stuurkast en elektrische bedrading, zodat de balgen snel opgeblazen of afgelaten kunnen worden.

MAC Valves wordt gebruikt in de bovenstaande pneumatische stuurkast, maar MAC Valves kan ook in de meeste andere pneumatische toepassingen gebruikt worden. LDA, uw pneumatische specialist, levert ook alle accessoires aan zoals manometers, koppelingen, slangen, pistolen, etc.

Gebruikt u liever elektrische actuatoren, zelfs voor zware lasten? Dan is ons Tolomatic productgamma wat u nodig heeft. Molex connectoren verzekeren de elektrische connecties, tot IP69K stof- en vloeistofbescherming.


Gebuikt u rolbruggen? Neem een kijkje naar onze ITT Enidine Heavy Duty schokdempers en industriële bumpers.

“Eindespoor” hoge impact schokdempers zijn beschikbaar van ITT Enidine onder de merknaam Jarret.


LDA, solutions for life

LDA specialiseert zich al meer dan 50 jaar in industriële automatisatie en biedt een breed productgamma aan hun klanten aan. LDA wordt erkend als de specialist in pneumatica, schokdemping, vibratie isolatie en gasveren in België en Luxemburg. Met de jaren hebben we een aanzienlijke technische expertise opgebouwd en onze Sales Engineers ondersteunen onze klanten om een oplossing te komen die tegemoet komt aan hun noden. Bezoek onze technische catalogus voor meer informatie betreffende onze producten.

Groen

Heeft u vragen? Contacteer ons op +32 (0)2-266 13 13
www.LDA.be - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Groen Catalog NL

Hoge Buizen 53
1980 Eppegem
België

lda

Knop 1 (NL)

Knop 2 (NL)